Η Galette des Rois είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό. Φτιάχνεται και καταναλώνεται λίγες μέρες πριν ή και μετά την εορτή των Αγιών Θεοφανείων.
Μέσα στο γλυκό αυτό υπάρχει μια μικρή μινιατούρα που ονομάζεται "φεβ"
και ο τυχερός που θα τη βρει γίνεται "βασιλιάς" για μια μέρα.
Το έθιμο αυτό μοιάζει με τη δική μας Βασιλόπιτα.
Η συνταγή περιλαμβάνει:
* δύο φύλλα σφολιάτας
* 100 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
* 50 γρ. βούτυρο μαλακό
* 75 γρ. ζάχαρη
* 1 αβγό
* 1 κρόκος αβγού
* μια στάλα πικραμύγδαλο (προαιρετικό) και
* μια "φεβ" ή ένα φλουρί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου